Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες

Τοποθεσία

Η εκπληκτική Σαντορίνη έχει αμέτρητα σημεία όπου μπορείτε να βγάλετε απίστευτες φωτογραφίες. Όμως τα καλύτερα σημεία είναι αυτά που μπορείτε να δείτε από το Ημεροβίγλι, στο υψηλότερο σημείο της Καλντέρας (300 μέτρα υψόμετρο).

Ημεροβίγλι Σαντορίνη

Η λέξη Ημεροβίγλι σημαίνει παρατηρητήριο. Το χωριό βρίσκεται κοντά στα Φηρά και δεν πρέπει να παραλείψετε να το επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Το κάστρο του Σκάρου είναι ένα μνημείο που πρέπει να επισκεφθείτε. Όταν ο Ενετός αρχηγός Μάρκος Σανούδος κατέκτησε το νησί το 1207, ύψωσε τη σημαία του στο κάστρο. Το κάστρο χωριζόταν σε δυο τμήματα, το ένα λεγόταν Ρόκα, ενώ το άλλο αποτελούσε την κατοικία Ενετών ευγενών και Καθολικών επισκόπων. Τότε ήταν που η Θήρα έγινε γνωστή με το όνομα Σαντορίνη (Αγία Ειρήνη). Το κάστρο προστάτευε την δυτική είσοδο του νησιού από τους εισβολείς.Το κάστρο δεν κατακτήθηκε ποτέ κατά τα 600 χρόνια της ύπαρξής του. Συνδέεται με τα Φηρά μέσω του κεντρικού δρόμου ή μέσα από ένα παλιό μονοπάτι, ενώ προσφέρει μοναδική θέα καθώς περπατάτε κατά μήκος της Καλντέρας. Απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από την πρωτεύουσα, ενώ αποτελεί έναν ευχάριστο περίπατο που πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Στο Ημεροβίγλι θα βρείτε πλήθος ταβερνών, εστιατορίων, μπαρ, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Αποστάσεις

Αεροδρόμιο: 7 χλμ
Παραλία: 6 χλμ(Πορή)
Στάση: 100 μ
Χώρα: 2 χλμ (Φηρά)
Κέντρο: 100 μ
Λιμάνι: 8 χλμ (Αθηνιός)
Mini Market: 50 μ
  Εστιατόριο: 100 μ
Θάλασσα: 300 μ
Αξιοθέατα - Merovigla studios

Αξιοθέατα

Του Χριστού τα Θέρμη

Μαύρα βότσαλα, ελαφρόπετρα, κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα και οι γεωθερμικές πηγές με τα γκρεμισμένα λουτρά που άλλοτε αποτελούσαν ένα φυσικό SPA. Αν δείτε την παραλία κάνοντας με σκάφος το γύρο της Καλντέρας θα σας εντυπωσιάσει το εκκλησάκι του Χριστού τα Θέρμη, που είναι λαξευμένο στον βράχο. Δίπλα του διακρίνονται υπόσκαφα ερειπωμένα κτίσματα. Από την ξηρά, θα πάτε ακολουθώντας το καλντερίμι-μονοπάτι που ξεκινάει κάτω από την πιτσαρία «Τα Θέρμη», μετά το Μεγαλοχώρι.